Lepolantie 4, 03600 KARKKILA Tervasuontie 2 03100 NUMMELA
Soita: 0103192930

ADAS – Kuljettajan apujärjestelmät

Tuulilasissa olevien, kuljettajaa avustavien järjestelmien kalibrointi onnistuu meillä vaivatta!
ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) eli kehittyneet kuljettajan apujärjestelmät. Normaalisti tällä tarkoitetaan tuulilasissa kiinni olevaa kameraa, joka tarkkailee muun muassa tien kaistaviivoja ja liikennemerkkejä.
Turvallisuus on meille JM Autolasissa tärkeää ja tämän johdosta olemme investoineet tuulilasikameroiden kalibrointilaitteisiin!

Yhä useammin tehtaat asentavat tuulilaseihin kuljettajaa avustavia edistyneitä järjestelmiä/kameroita. Apujärjestelmät auttavat kuljettajaa pitämään auton ajokaistan keskellä, pitämään etäisyyden edellä kulkevaan ajoneuvoon, kiihdyttämään ja jarruttamaan automaattisesti auton vauhtia sekä paljon muuta. Näiden kameroiden käyttö on äärimmäisen tärkeää tieturvallisuuden kannalta ja niitä löytyy jo tavallisten henkilöautojen tuulilaseista.

Tuulilasikameroiden kalibrointi on tarkkaa työtä ja meillä JM Autolasissa tuulilasikamerat kalibroidaan aina lasinvaihdon jälkeen. Järjestelmien kalibrointi on tärkeää, jotta järjestelmät toimisivat oikein ja ajoneuvon turvallisuus säilyisi sille tarkoitetulla tasolla.

Tuulilasikamerat pitää kalibroida aina tuulilasin vaihdon jälkeen ja myös silloin kun olette vaihtanut auton alustan osia eli ajoneuvon alustan korkeutta on muutettu

Missä tilanteissa tuulilasikamera tulisi kalibroida?

Autoon on vaihdettu tuulilasi.

Mikäli autossa on kameralla toimivia kuljettajan apujärjestelmiä, on ne irroitettava lasinvaihdon yhteydessä.

Autosta on irroitettu tuulilasikamera tai tutka tai se on vaihdettu uuteen.

Irroituksen/vaihdon yhteydessä kamera on hyvä kalibroida, jotta varmistetaan kameran oikea toiminta.

Auton ohjainlaite ilmoittaa kalibroinnin tarpeesta.

Nykyautoissa järjestelmät ovar ohjelmoitu niin, että monessa tapauksessa ne tunnistavat itse, mikäli järjestelmässä on vikaa.

Auto on ollut vauriokorjauksessa.

Autoon kohdistuneen iskun jälkeen on hyvä varmistua, että kamera toimii oikein.